Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Kunst in de kerk: Bob de Boer en Jan Hendrik Woudstra

Van 31 augustus 2024 11:00 tot 31 augustus 2024 16:00
Categorieën: Agenda
Gezien: 69

Bob de Boer (Koarnjum) beoefent naast muziek al jarenlang een andere passie namelijk die van de fotografie. Zijn onderwerpen zijn uiteenlopend van kunst tot portretten, natuur, pop en de zogenaamde urban-photography. De werken zijn uitvergroot afgebeeld op onder andere geborsteld aluminium wat een bijzondere indruk en weergave geeft vanwege het licht dat op deze foto’s valt. Bob gebruikt nooit kunstlicht maar tovert met het bestaande licht. Ook dat geeft een opmerkelijk resultaat zeker bij de portretten. Bob heeft een media-achtergrond. Hij is jarenlang werkzaam geweest als geluidsman, video-editor en muziekspecialist bij verschillende Nederlandse omroepen. In Koarnjum runt hij al jarenlang een succesvol huiskamertheater onder de noemer ‘Concerts and More @ De Wier’.

Jan Hendrik Woudstra uit Dokkum heeft voor de zesde keer een gedichtenbundel gepubliceerd: ‘Levensadem’. Jan Hendrik leest tijdens de bijeenkomst een aantal gedichten uit ‘Levensadem’ en u kunt hem ontmoeten en deze of vorige bundels kopen. In het boek is ook een familieverhaal opgenomen. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Jan Modderman werd vermoord. Het verhaal gaat dat hij de overgrootvader is van Jan Hendrik. Tijdens het schrijven van dit familieverhaal waren er ontwikkelingen die na honderd jaar antwoorden geven op bepaalde vragen. Jan Hendrik staat met één been in de Bildtse klei en met het andere been in de Friese Wouden. Zijn roots gaan een weg in de gedichten en zoeken balans. Veelkleurig is zijn blik op het leven. Zijn gedichten ontstaan vanuit een scherpzinnige opmerkzaamheid over alledaagse zaken; hoop, heimwee en verwachting en ook mijmeringen over het geloof en de natuur. Enkele gedichten in het Fries geven het totale palet een extra dimensie.

 

Op diezelfde zaterdagen is het ook mogelijk aan een rondleiding deel te nemen door de historische kern van Ferwert. Startijd hiervan is 14:00 uur vanaf het Vrijhof. Een groep enthousiaste vrijwilligers zal bij toerbeurt een rondleiding van ca. 1 uur verzorgen op en rondom het Vrijhof voor toeristen en belangstellenden. Was u altijd al nieuwsgierig naar de rijke historie van Ferwert? De gidsen weten veel over de geschiedenis te vertellen; zo ook boeiende verhalen en leuke anekdotes die u vast nog niet kent! Voor meer nieuws hierover verwijzen wij u naar de website ferwertonline.nl, Facebook en Instagram. Vooraf en nadien kunt u in het kader van Tsjerkepaad de Sint Martinuskerk bezoeken en elke veertien dagen het werk van andere kunstenaars bewonderen.