Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Kunst in de kerk: Wopke van der Heide en Ellen Bakker

Van 14 september 2024 11:00 tot 14 september 2024 16:00
Categorieën: Agenda
Gezien: 75

Wopke van der Heide (1945) is geboren in Britsum en woont in Hijum. Wopke exposeert regelmatig in Friesland maar ook in de provincies Groningen en Noord-Holland heeft hij exposities gehad. Wopke werkt meestal met olieverf en een enkele keer met acryl.  In zijn schilderijen herkent men zijn grote passie voor de natuur. Hij schildert voornamelijk landschappen maar soms ook dieren en bloemen.  Alhoewel het gaat om schilderijen komt toch de tekenaar in Wopke naar voren. De schilderijen zijn gedetailleerd en verfijnd.  Het kleurgebruik is helder en men ziet een sterk contrast tussen licht en donker.  Daardoor ontstaat een sfeervol en harmonieus beeld. Je ziet dat deze schilder een groot observatievermogen heeft en zeer geduldig en gedreven te werk gaat. Het werk krijgt extra cachet door de fraaie lijsten. Ook heeft hij ovale schilderijen gemaakt en heel bijzonder zijn de werken op schaaldelen (afval van een houtzagerij)

Zangdocent Ellen Bakker werkt behalve met stemmen ook graag met haar handen en ontdekte tijdens een workshop op Ameland in 2016 dat ze haar creativiteit helemaal kon uitleven op klei en op de Japanse raku-stooktechniek. Als Ellen met klei bezig is dan is er niets anders in haar hoofd dan dat. Vandaar dat ze werkt onder de naam Kleibrein. De natuur en vooral het Wad zijn haar grote inspiratiebronnen maar ook gebeurtenissen in de maatschappij en soms zelfs het weer dwingen de klei onder haar handen in vorm. Ze bouwt en boetseert haar werk in Ternaard waar ze naast zangles ook verschillende maak- en stookworkshops geeft.

 

Op diezelfde zaterdagen is het ook mogelijk aan een rondleiding deel te nemen door de historische kern van Ferwert. Startijd hiervan is 14:00 uur vanaf het Vrijhof. Een groep enthousiaste vrijwilligers zal bij toerbeurt een rondleiding van ca. 1 uur verzorgen op en rondom het Vrijhof voor toeristen en belangstellenden. Was u altijd al nieuwsgierig naar de rijke historie van Ferwert? De gidsen weten veel over de geschiedenis te vertellen; zo ook boeiende verhalen en leuke anekdotes die u vast nog niet kent! Voor meer nieuws hierover verwijzen wij u naar de website ferwertonline.nl, Facebook en Instagram. Vooraf en nadien kunt u in het kader van Tsjerkepaad de Sint Martinuskerk bezoeken en elke veertien dagen het werk van andere kunstenaars bewonderen.