Opening expositieruimte Ferwert

Opening expositieruimte Ferwert

Van 25 maart 2023 13:00 tot 25 maart 2023 17:00

Bij Ferwert

Geplaatst door Ferwert online - dorpswebsite van Ferwert

Categorieën: Agenda

Gezien: 57


Op 25 maart is het dan zover. De eerste duo- expositie In de Nieuwe Smederij Ferwert zal openen.
Om 13:00 zal de eerste expositie feestelijk geopend worden op deze nieuwe locatie te Ferwert. Jelle Schotanus en Wiep de Wit zullen de spits afbijten. Hun werk zal elke donderdag en 2e en laatste zaterdag van de maand te zien en te koop zijn in De Nieuwe Smederij Ferwert onder de werktitel: ‘Van Alles WAD’. Van 25 maart tot 17 april.
Jelle Schotanus is woonachtig in Beetsterzwaag en regelmatig te vinden in natuurgebied De Deelen, een afgegraven veengebied. ‘De natoer is de reade tried yn myn libben’ Jelle schildert intuïtief. De compositie vormt zich gaandeweg in gedachten. Juist door de eenvoudige weergave en de trefzekere keuze in kleur en vlak boeien de werken mateloos. Jelle maakt werkt voornamelijk met acryl op doek gemengd met diverse grondstoffen uit de omgeving.

Als inspiratiebron voor het werk van Wiep de Wit geldt haar eigen woonomgeving, het Noord-Friese platteland. Om haar diverse werk gestalte te geven, wordt gevonden materiaal als uitgangspunt genomen, dat kan van alles zijn; verroest ijzer, touw, glas, papier, beton, zand, botjes, stenen, panelen, etc. Op intuïtieve wijze gaat ze te werk en dat resulteert in assemblages met een herkenbare stijl, ook wel omschreven als lyrisch abstract. Om eerder genoemde materie te verwerken, maakt Wiep gebruik van o.a. acrylverf, olieverf, pastel- en oliekrijt.
De Nieuwe Smederij Ferwert is een nieuwe invulling van een voormalige dorpssmederij uit 1917. Klaas Schotanus en Julia Scholten gaan dit karakteristieke pand de komende tijd een nieuw leven inblazen.
Na 17 mei zal er weer plaats worden gemaakt voor een nieuwe duo- expositie. Interesse om te exposeren? Kijk op nieuwesmederijferwert.nl/exposities

Opening: 25 maart tussen 13:00 en 14:30, open tot 17:00.