In het kader van techniekpromotie heeft groep 8 op donderdag 27 mei 2021 de Wifo mogen bezoeken. Op uitnodiging van Wytze Anema hebben de leerlingen een uitgebreide rondleiding gekregen door het bedrijf.

Allereerst werden de kinderen meegenomen in een stuk historie van het bedrijf. Wytze vertelde vol passie over hoe zijn heit en pakte het bedrijf hebben gestart. Vervolgens gingen de kinderen de verschillende afdelingen bij het bedrijf langs.

Zo starten ze bij de 'engineers' van de Wifo, die lieten zien hoe ze de landbouwmachines ontwierpen met hun tekenprogramma's. Via de afdeling verkoop gingen ze door naar het hart van de onderneming, waar de machines stukje bij beetje werden gefabriceerd, van ijzeren platen en balken, die gefreesd en in elkaar gelast werden. In de spuiterij kregen de onderdelen de welbekende rode Wifo kleur en werden de verschillende onderdelen gemonteerd tot verschillende landbouwmachines. Veel aspecten van de ontwikkeling van de landbouwmachines komen in een andere vorm ook terug op school. Zo leren de kinderen ontwerpen met minecraft for education, programmeren de kinderen of ontwerpen iets voor de 3D printer of de lasersnijder.

Toch kon dat niet tippen aan de enorme machines die de kinderen in bedrijf zagen. De rondleiding heeft veel indruk gemaakt op de kinderen en ook is de interesse in techniek zeker gewekt. Wellicht heeft dit bezoek geleid tot toekomstige werknemers van de Wifo.
0
0
0
s2smodern