Hoe gaat het nu met Fetje Bolhuis-Hilverda
De redactie van FerwertOnline vroeg me om mee te werken aan deze rubriek en het leek me wel leuk om jullie een kijkje te laten nemen in mijn leven. 

Op 9 april 1986 ben ik geboren op de Feytsmastrjitte in Ferwert als dochter van Jan en Martha Hilverda. Kort daarna zijn we verhuisd naar de Gerbrandastrjitte, waar in 1988 mijn broer Harm Jan werd geboren. Ik heb een fijne jeugd gehad, ik ging naar school op CBS Op Streek en aansluitend naar de Mavo op het Dockinga College. Beide in Ferwert en op loopafstand van ons huis, wat een gemak! Na de Mavo heb ik Sociaal Pedagogisch Werk gestudeerd in Leeuwarden.
Kaatsen, bij KV Foswert, was een grote passie van me. Door alle goede trainers en beste maten lukte het me uiteindelijk zelfs op KNKB-niveau te kaatsen. Wat was het leuk, elke zaterdag met de meiden op pad door heel Fryslân! Meestal ging mijn heit ook mee. Tot 2 keer toe heb ik zelfs een 3e prijs gewonnen op ‘de Bond’. In 1998 met Janny de Haan en Anna-Lynn Wijbenga, en in 2002 weer met Anna-Lynn en Anneke Reitsma. Ik mag nu nog graag een balletje slaan en kom dan ook wel eens in Ferwert kaatsen.
In het verenigingsleven van Ferwert heb ik in enkele besturen gezeten zoals het jeugdwerk van de kerk, bestuur van KV Foswert, buurtvereniging van de Gerbrandastrjitte en de PAFH. Ook had ik vele oppas adresjes om een paar zakcenten te verdienen.
In 2006 begon het echte werken, na mijn laatste stage van de SPW kreeg ik bij Talant in Stiens een contract aangeboden. Tot nu toe werk ik hier nog steeds, dit op een woonvorm voor 9 mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen als autisme, hechtingsproblemen en gedragsstoornissen.
Via een vriendin/collega van me leerde ik in februari 2007 Sjoerd kennen, in augustus van ditzelfde jaar kon ik een huurhuis betrekken op de Gasthuisstraat 6. Op eigen benen in mijn kleine, maar knusse huisje maar heit en mem nog wel in zicht…

Fetje1  Fetje2

Twee jaar later kreeg Sjoerd de kans om zijn ouderlijk huis te kopen, dit was zijn grote droom! Na een grondige verbouwing verruilde ik eind 2009 Ferwert voor… Hantumhuizen! (Ja, dat leit dêr ergens efter it krantepapier ;-) ) Het was voor mij erg wennen, een woning buitenaf, maar al snel wisten ze me hier ook te vinden voor allerhande besturen. En was dus gauw ingeburgerd.

Fetje3
September 2012 zijn Sjoerd en ik getrouwd en in augustus 2015 is onze dochter Martha Dirkje (Marijke) geboren. We hebben het fijn hier!
Mijn band met Ferwert is nog wel heel hecht. We komen natuurlijk geregeld bij mijn ouders, maar ook bij mijn vriendinnen Attje en Anneke waarmee ik al van jongs af aan bevriend ben. En als er in Ferwert wat wordt georganiseerd wat wij leuk vinden proberen we mee te doen.

 Fetje4