Bianke Buursma vertelt over haar vrijwilligerwerk!

bianke 

BIANKE BUURSMA-WESTRA

Naam:  Bianke Buursma-Westra
Geboortedatum: 26-06-1985
Werk: Apothekersassistente bij de huisarts in Burdaard en op oproep bij de spoedapotheek in het MCL
Hobby’s:
lezen, lekker buiten lopen, fietsen etc.

Vrijwilligerswerk


Momenteel doe ik vrijwilligerswerk bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Wardy. Hier ben ik vorig jaar augustus mee begonnen.
Mijn taak is het maken van het kantinerooster. Toen ik hiervoor werd benaderd, moest ik er wel eventjes over nadenken. Het is algemeen bekend dat we in een drukke maatschappij leven, en het erg moeilijk is om vrijwilligers te vinden. Dit geldt niet alleen voor de voetbalclub maar voor alle soorten clubs/verenigingen.
Ik ben bij mezelf te rade gegaan hoe belangrijk ik het vind dat deze club hier in Ferwert blijft. Ik heb een man die altijd bij Wardy heeft gevoetbald en een zoon die eind dit jaar 6 wordt, en al staat te popelen om te voetballen. Het is voor ons gezin en waarschijnlijk voor vele andere gezinnen belangrijk dat er in Ferwert een voetbalclub blijft bestaan. Want thuis-voetballen willen we ook het liefst in Ferwert blijven doen.

Een vereniging kan alleen maar blijven bestaan als er voldoende vrijwilligers zijn. De taak die ze voor mij voor ogen hadden is bovendien iets wat ik leuk vind om te doen, dus dat heeft ook zeker geholpen om ja te zeggen. Daarnaast is er geen kantine voorzitter meer, maar zijn de taken wat meer opgeknipt. Je staat er niet alleen voor en dat is ook erg prettig.

Nu ik dit doe, merk ik wel dat de spoeling dun is wat vrijwilligers betreft. ’s Middags staat er nog maar één vrijwilliger achter de bar en een speler / speelster van de senioren elftallen. Toen ik jonger was waren dat er altijd minimaal twee en een derde die kwam nog voor de keuken. (en dat was gewoon elke week zo) Dus tijden veranderen zeker wel.
Ook nu zouden we achter de bar wel meer handjes erbij willen hebben, zodat iedereen één keer per 5 weken ongeveer een paar uurtjes achter de bar hoeft te staan. Zo is en blijft het voor iedereen te behappen (in combinatie met het werk en privé) en bovenal leuk!!!