Na het succes van de DOM 1.0 in de gemeente Dongeradeel, zijn 21 nieuwe dorpen gekozen om deel te nemen aan het project Dorpsontwikkelingsmaatschappij 2.0 (afgekort DOM 2.0). DOM 2.0 is een initiatief van Agenda Netwerk Noordoost (ANNO), een samenwerkingsverband tussen de gemeenten in Noardeast-Fryslân, Provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân.

Ook Ferwert-Hegebeintum is in 2018 door de jury gekozen om deel te nemen aan DOM 2.0, nadat wij onze leefbaarheidsinitiatieven uit onze dorpsvisie aan de jury hebben gepresenteerd. De focus voor onze DOM ligt op de initiatieven ten aanzien van wonen en woonomgeving (zie blz. 18 e.v. van onze dorpsvisie).

Onze DOM bestaat uit een groep enthousiaste en ondernemende dorpsbewoners. De dorpsbewoners komen regelmatig bij elkaar, samen met andere DOM's, in zogeheten ‘regiotafels’. Hierin zijn de dorpen, de gemeentelijke dorpencoördinatoren, leden van de projectorganisatie en zo nodig partners en inhoudsdeskundigen vertegenwoordigd.De DOM’s bezoeken elkaar periodiek, om elkaar te inspireren en verder op weg te helpen.

Als gevolg van Corona zijn de regiotafels niet meer bijeen gekomen. Wel zijn onlangs diverse video's opgenomen door het projectteam, met als doel om de DOM's in deze tijden verder te helpen. In één van deze video's in onze inwoonster Froukje Grijpstra aan het woord, waarbij de rol van het Wetterskip Fryslan nader wordt belicht.Vanaf september 2020 zal DOM Ferwert-Hegebeintum haar overleg met diverse partijen vervolgen over de plannen met betrekking tot het thema "wonen en woonomgeving".
0
0
0
s2smodern