Vereniging Hendrick de Keyser zoekt op korte termijn naar een club vrijwilligers met groene vingers die zich wil inzetten voor de bijzondere tuin rondom Harstastate in Hegebeintum. Daarom organiseren wij binnenkort een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden.

Wat kan ik zoal verwachten?
• Werken in een (gedeeltelijk) eeuwenoude tuin bij een historische plek in de buitenlucht.
• Kennis vergaren over stinzenplanten, bomen en andere bijzondere beplanting op het terrein onder leiding van een professioneel hoveniersbedrijf.
• Op regelmatige basis tuinsessies rondom de state. Hierbij wordt gezorgd voor koffie/thee en wat lekkers.
• U ontvangt een reiskostenvergoeding en we hebben een WA-ongevallenverzekering afgesloten voor onze vrijwilligers.
• U ontvangt van ons een Huisgenotenpas waarmee u alle Museumhuizen van de Vereniging gratis kunt bezoeken.
• Jaarlijks landelijke vrijwilligersdag, en een aanbod van diverse lezingen.
• Na een grondige renovatie krijgen de tuin en de state een publieksfunctie.

Interesse?
Voor aanmelding van de geheel vrijblijvende informatiebijeenkomst neemt u contact op met Femke Feddema, coördinator Museumhuis Van Eysinga via emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij houden ons uiteraard aan de geldende coronamaatregelen. Vanwege deze maatregelen hebben wij plaats voor maximaal 10 personen. Zijn er meer aanmeldingen, dan houden wij op een later tijdstip een tweede informatiebijeenkomst.

Over Vereniging Hendrick de Keyser
Vereniging Hendrick de Keyser zet zich al meer dan 100 jaar in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren.
Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan. Gebouwen die door 'Hendrick de Keyser' onder de hoede worden genomen voldoen daarom aan strenge eisen. Het moeten sprekende voorbeelden zijn van de architectuur of wooncultuur van een bepaalde periode. De geschiedenis moet niet alleen van buiten afleesbaar zijn, maar ook van binnen. Veel aandacht gaat daarom uit naar de bouwhistorische constructies en de kwaliteit van het interieur.
De collectie, die gemiddeld met vijf tot tien gebouwen per jaar groeit, omvat 433 panden en complexen, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa's, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 113 plaatsen in heel Nederland.
Ze blijven behouden door ze te gebruiken. Veel van de panden worden verhuurd als woonhuis of als bedrijfspand. Sommige huizen zijn te huur als vakantiehuis of je kunt er trouwen, vergaderen of een bijeenkomst organiseren. Onze Museumhuizen zijn te bezoeken als museum. Zie hiervoor de andere websites van de Vereniging: www.museumhuizen.nl, www.monumentenbed.nl, www.bijzonderelocatiehuren.nl, www.historischhuishuren.nl 
0
0
0
s2smodern