Ferwert Online start binnenkort met een nieuwe rubriek ‘Natuur in en om Ferwert- Hegebeintum’. De redactie heeft hiervoor Remco Hiemstra benaderd en die was bereid om zijn medewerking hieraan te verlenen, en hier zijn wij als redactie erg blij mee!

Remco, een geboren en getogen Ferwerter, is een echt ‘natoermantsje’. Wellicht hebben jullie hem wel eens zien lopen door het dorp als hij met zijn camera op pad gaat. Hiermee maakt hij de prachtigste foto’s. Remco is niet alleen in zijn vrije tijd bezig met de natuur, hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij werkt als ecologisch veldmedewerker bij Bureau FaunaX, een klein ecologisch adviesbureau. 

    

Vaak weten we niet wat voor prachtige flora en fauna hier voorkomt in en rondom onze dorpen. Nabij de Burmaniavaart kun je bv zomaar het prachtige blauw gekleurde ijsvogeltje tegen komen, een pareltje onder de vogels. Of een groepje ransuilen die hun rustplaats heeft in een hoge elzenboom midden in ons dorp. Maar ook een divers aan insecten en prachtige wilde planten zijn hier dicht bij huis te bewonderen.

Remco zal ons geregeld meenemen op ontdekkingsreis en zal ons versteld laten staan van wat voor prachtige dingen hier in onze naaste omgeving te zien zijn.

Wij willen Remco alvast bedanken voor zijn medewerking en hopen dat veel mensen met een ander oog naar al dit moois in onze omgeving zullen gaan kijken en gaan waarderen.

De redactie van Ferwert Online