Een nieuwe natuurrubriek op Ferwert online: 
Inmiddels heeft er al iets op Ferwert online gestaan over de nieuwe rubriek “Natuur in en om Ferwert – Hegebeintum”. Al kwam het niet door het koude en winderige weer, het bleef wel even stil op de site en op Facebook. Tot nu toe!

Remco Hiemstra, veelal gespot met camera om de hals lopend door het dorp, zal wel de nodige natuurbelevenissen in fotovorm en verhalen aanleveren maar het schrijven van de stukjes zal ik , Henk Hiemstra, (de heit fan...) proberen te verzorgen.
Omdat het toch voorjaar is en er genoeg prachtige dingen zijn te zien in en rond onze dorpen hierbij wat foto’s van enkele kleurrijke voorjaarvogels die inmiddels al druk aan het broedseizoen zijn beginnen of op doortrek zijn.
Voor mij wordt het pas echt voorjaar als de zwaluwen weer volop aanwezig zijn. En dat zijn ze gelukkig. De Gierzwaluw (Toerswel) vliegt met tientallen weer boven de huizen en de boerenzwaluw (Boereswel) is alweer druk in de weer met klei en stro om een nestje te bouwen. De gele kwikstaarten (Giel Boumantsje) en Tapuiten (Heidehipper) trekken langs en gaan voor een groot deel door naar Scandinavie. Een klein aantal Gele Kwikstaarten broedt straks op de graanvelden. De Tapuit trekt ook door en is een zeldzame broeder van de eilanden en soms buitendijks op ede kwelder. Een bijzondere gast is de Rouwkwikstaart (Swart Boumantsje) die richting zeedijk sporadisch wordt gezien. De Putter zie momenteel overal, ook in het dorp.
Veel kijkplezier….

fugels1 05 17fugels4 05 17 fugels5 05 17fugels7 05 17

fugels3 05 17  fugels2 05 17 

fugels6 05 17

Henk Hiemstra, mei 2017