De vereniging zet zich in voor bescherming en nazorg van weidevogels in de omgeving van Hallum, Marrum, Ferwert, Hegebeintum, Blije en omkriten.
Secretariaat: Zeedijk 8, Ferwert
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fûgelwacht Hallum-Marrum-Ferwert-Blije e.o. coördineert de bescherming en nazorg van de weidevogels en beheert een huiszwalutil, een oeverzwaluwand, een vleermuis/zwaluwtil en een aantal nestkasten en eendenkorven. De resultaten hiervan worden gepubliceerd in het blad “Fûgelwrâld” wat ieder jaar rond de kerst uit komt en huis aan huis wordt bezorgd.

Voor de jeugd wordt er jaarlijks een activiteit georganiseerd zoals een excursie naar het Natuurmuseum Friesland, nestkastjes timmeren, polsstokspringen of een gastles van één van onze vrijwilligers op de basisschool.
In het najaar wordt er vaak een film- of dia-avond georganiseerd voor de volwassen leden.

Vogelmeldingen:
Mocht u een bijzondere waarneming doen of een leuke ervaring hebben met vogels, dan kunt u dat doorgeven aan: Johannes de Haan, De Tsjalk 7, 9074 DD Hallum, tel. 06-53362530, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Opvallende meldingen worden gemeld in het blad Fûgelwrâld.

Bestuursleden:
Voorzitter: Marten de Vries
Adres: Rondweg 1, 9074 AM Hallum
Tel: 06-54950304

Secretaris: Henne Barkema
Zeedijk 8, Ferwert
Tel: 06-52061635
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester: Wineke Evenhuis
Tel:  06 13845532

Bestuursleden: Bram Buruma, Tjamme Valk, Johannes Terpstra