Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Fûgelwacht Hallum-Marrum-Ferwert-Blije en omkriten

De vereniging zet zich in voor bescherming en nazorg van weidevogels in de omgeving van Hallum, Marrum, Ferwert, Hegebeintum, Blije en omkriten.

Fûgelwacht Hallum-Marrum-Ferwert-Blije e.o. coördineert de bescherming en nazorg van de weidevogels en beheert een huiszwalutil, een oeverzwaluwand, een vleermuis/zwaluwtil en een aantal nestkasten en eendenkorven. De resultaten hiervan worden gepubliceerd in het blad “Fûgelwrâld” wat ieder jaar rond de kerst uit komt en huis aan huis wordt bezorgd.

Voor de jeugd wordt er jaarlijks een activiteit georganiseerd zoals een excursie naar het Natuurmuseum Friesland, nestkastjes timmeren, polsstokspringen of een gastles van één van onze vrijwilligers op de basisschool.
In het najaar wordt er vaak een film- of dia-avond georganiseerd voor de volwassen leden.

Vogelmeldingen:
Mocht u een bijzondere waarneming doen of een leuke ervaring hebben met vogels, dan kunt u dat doorgeven aan: Johannes de Haan, De Tsjalk 7, 9074 DD Hallum, tel. 06-53362530, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Opvallende meldingen worden gemeld in het blad Fûgelwrâld.

Foarsitter: Willem Spoelstra, Hallum
Ponghalder: Janna Douma-VIsbeek, Blije
oare leden: Bram Buruma en Piet Osinga

Secretaris: Henne Barkema
Zeedijk 8, Ferwert
Tel: 06-52061635
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.