Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Buurtvereniging Tusken Toer en Terp

Buurtvereniging Tusken Toer en Terp

Toerterp1

Tusken Toer en Terp is de buurtvereniging van de Lytse Buorren en de Marrumerweg. Wij organiseren ieder jaar een aantal activiteiten voor onze bewoners, jong en oud. Dit proberen wij uiteraard met variatie te doen. Maar inmiddels zijn de jaarlijkse buurtbarbecue en het treffen met oud en nieuw al een soort van traditie geworden.

Het is ook traditie dat we, tijdens het dorpsfeest, meedoen aan de optocht met versierde wagen of aan het versieren van de straten. Meestal is er een groepje bewoners die met de nodige bezieling hiermee aan de slag gaat. Zij werken heel wat avonden hard, waarna er gezellig wordt nagezeten. Maar ook andere bewoners dragen hun steentje bij, bijvoorbeeld door te sponseren, of door enkele avonden te komen helpen.

Onze straten delen mee in Lief en Leed. Zo ontvangen de kinderen een kaartje met hun verjaardag. En steekt de hele buurt de vlag uit als bewoners iets bijzonders te vieren hebben. Ook bij ziekte of overlijden reageren wij passend, met een kaartje, een bezoekje of het plaatsen van een advertentie.

Wij heten Tusken Toer en Terp omdat onze straten in het gebied liggen tussen de Sint Martinustsjerke, met zijn oude massieve toren, en de plek waar vroeger de terp was van de Herjuwsmastate.

Toerterp3

Het bestuur bestaat uit:
- Ineke Frijhoff (penningmeester)
- Annelies van der Woude
- Korien Westra
- Sietske van der Meij

De commissie Lief en Leed bestaat uit:

- Anneke Kamma
- Sjoerdje Kooistra

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toerterp2 Toerterp4