Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Jelle Reitsma

Gepubliceerd op: 22 juni 2017

Naam: Jelle Reitsma
Adres: Foswertertrjite 13
Woonomstandigheden: Ik woon alleen.

 jelle


 • Sinds wanneer woon je in Ferwert?
  Ik woon nu (bijna) drie jaar in Ferwert.

 • Ben je in Ferwert geboren of met een specifieke reden naar Ferwert gekomen? 
  Ik ben in Jannum geboren en getogen in Hegebeintum. Daar hebben mijn ouders een boerderij. Waarna nu een eigen huis aan de Foswerterstrjitte.
 • Hoe bevalt het wonen hier?
  Prima, maar ik moe(s)t wel wennen. Op de Beintumer Mieden kwam je nooit mensen tegen en hier lopen ze op vijf meter voor je raam langs. Maar alles is nu wel lekker dichtbij en hoef ik niet meer in weer en wind naar Hegebeintum (te fietsen).

 • Kun je wat vertellen over de woning waar je woont?
  Een typisch jaren’70 woning. Dus een gele steen en de typisch herkenbare indeling voor dit type woning. Met een schitterende tuin naar achteren toe. Als ik in de tuin sta met de bomen van het sportveld en het bos daarachter, voelt het net als ben ik in de omgeving van Bakkeveen.

jelle4

 • Wat is je favoriete plekje in Ferwert?
  Dat is de boven op de zeedijk met aan de ene kant buitendijks en aan de andere kant de landerijen met de kerktorens die de verschillende dorpen markeren. Als getogen Hegebeintumer wil ik het wandelpad rondom Harsta State ook graag noemen. 

jelle2 jelle3

 • Wat zou je graag veranderen aan het dorp?
  Dat we Ferwert beter op de kaart zetten als unieke woon- en werkplaats. We hebben hier betaalbare woningen, voldoende ruimte, geen files en hebben in de achtertuin (op slechts 1,5 km. afstand) werelderfgoed Waddenzee. Wat wil je nog meer. Hier moeten we (jonge) gezinnen mee trekken die van essentieel belang zijn voor het bestaansrecht van verenigingen en scholen e.d. in de toekomst.

 • Ben je ook lid van een vereniging in Ferwert?
  Jazeker. Verschillende sportverenigingen e.d.
 • Wat mis je nog in Ferwert?
  Iets meer saamhorigheid om Ferwert goed op de kaart te kunnen zetten. Er gebeuren al vele goede dingen maar in de breedte kunnen we nog wel meer “samen de schouders” eronder zetten.