De gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel zijn begonnen met het project ‘De Sociale Bouwmarkt’. Samen met de inwoners willen zij komen tot een nieuwe vorm binnen het Sociale Domein. Een vorm waar inwoners met een hulpvraag zelf direct een oplossing kunnen vinden en regelen.

Hiervoor hebben ze natuurlijk haar inwoners nodig. Medewerkers van de gemeenten zijn de afgelopen tijd de dorpen ingetrokken en hebben al met veel inwoners gesproken. Daarnaast hebben ze een online vragenlijst, die al door meer dan 750 inwoners is ingevuld. Maar ze willen meer!
Ze willen graag dat zo veel mogelijk inwoners hun stem hebben laten horen, zodat we samen met onze inwoners aan de best passende oplossing gaan bouwen.

En daarom hebben ze er een prijs aan verbonden: Het dorp dat (naar rato) de meeste vragenlijsten invult wint een cheque van €1000,- te besteden aan de leefbaarheid in het dorp. Hieronder vind je informatie.

De huidige top 3 is:
1. Raard
2. Brantgum
3. Waaxens

Willen jullie helpen door  zelf de vragenlijst in te vullen en zoveel mogelijk dorpsgenoten te vragen om dit ook te doen? Zo kunnen we samen bouwen aan een oplossing die nog beter bij onze dorpen past en maken we kans op 1000 of 500 euro.

De enquête is te vinden op: https://nl.surveymonkey.com/r/deSocialeBouwmarkt

Meer informatie over De Sociale Bouwmarkt kun je vinden op http://projecten.desocialebouwmarkt.nl
sociale bouwmarkt 1sociale bouwmarkt 2
0
0
0
s2smodern