Meitinkhûs

Bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen van de Hoofdstructuur (Elingawei, Marrumerweg, Hoofdstraat) van Ferwert? De deur van het Meitinkhûs aan de Hoofdstraat 24 staat elke vrijdagavond open tussen 19.00 en 20.00 uur. U kunt zonder afspraak naar binnen, let echter wel op de corona maatregelen.

Op de foto ziet u een impressie van de wegversmalling Trijehoek Ferwert.

Flessenactie Jeugdsoos De Intro

Kommende sneon hellet de jeugdsoos lege flessen op!

flessenactie2

Kerstboominzameling 2021

De gemeente Noardeast-Fryslân vraagt inwoners de kerstboom zelf vanaf 4 tot uiterlijk 7 januari 2021 naar speeltuin 'de Wildebras' - hoek van de Elingawei en de J. Wildeboerstraat te brengen. Op vrijdag 8 januari haalt de gemeente de bomen op vanaf de inzamelplaatsen. De gemeente zorgt voor een verantwoorde verwerking van de kerstbomen. Als inwoners niet in de gelegenheid zijn om de boom op de aangegeven data naar de inzamelplek te brengen, dan kan de kerstboom ook naar de milieustraat gebracht worden. Daarnaast kan de kerstboom, al dan niet door de boom eerst te verkleinen, worden aangeboden in de GFT container.

Inzameling door de jeugd gaat niet door:
De inzamelingswijze waarbij jeugd de kerstbomen huis-aan-huis inzamelt en hiervoor een lootje en waardebon ontvangt gaat helaas niet door. De gemeente wil het risico op verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk beperken.

Kerstgroet

Uitslag Ferljochtsje Ferwert & Hegebeintum

De uitslag van 'Ferljochtsje Ferwert & Hegebeintum' is bekend.

1e prijs mooist versierde huis: Sietske en Nyna van der Meij.
1e prijs mooist versierde straat: Op 'e Hichte (It Suderheech)

De voorzitter van de activiteitencommissie heeft de prijswinnaars gefeliciteerd.

Ferljochtsje2