Reparatie leugenbank

Afgelopen week hebben de medewerkers van de gemeente Noardeast-Fryslân de “leugenbank” in Ferwert weer gerepareerd. Deze centrale bank in het midden van het dorp is voor zowel onze eigen inwoners als ook voor de toerist een prachtig uitrustpunt.

De reparatie was nodig in verband met het loslaten van lijm en afgetrokken latten van het zitbank gedeelte. Laten we ervoor zorgen dat de reparatie weer voor jaren is verzekerd. Met dank aan de gemeente Noardeast-Fryslân.

leugenbankje 2 Klein

Bron: DBFH

Plannen dorpsfeest 2021

De activiteitencommissie is al een poos druk bezig met de voorbereidingen voor het dorpsfeest van 9 t/m 12 september. Met de wisselende maatregelen in verband met het coronavirus is dit niet altijd eenvoudig. Voor nu liggen er daarom twee scenario’s op tafel: een volledig dorpsfeest en een minder uitgebreide variant. Afhankelijk van de maatregelen waar we in september rekening mee moeten houden, hakken we in augustus de knoop door hoe het dorpsfeest er in 2021 uit komt te zien.

De commissie streeft naar een feestelijk weekend vol activiteiten voor jong en oud. Om in de feeststemming te komen, vragen we jullie het dorp mooi te versieren tijdens het dorpsfeest! Je kunt meedoen als individu, als vriendengroep of als buurt en er zijn mooie prijzen te winnen. Er is geen thema aan verbonden, dus laat je creativiteit de vrije loop en geef je snel op bij de activiteitencommissie! Het e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naast de straatversiering staan er onder voorbehoud activiteiten voor de jongste inwoners van Ferwert en Hegebeintum op het programma, wordt er gekaatst om de Kritebeker, is er op vrijdag een gezellige avond in de tent en op zaterdagmiddag een sportieve activiteit voor alle inwoners van de beide dorpen tijdens het matinee. Op zaterdagavond hopen we als vanouds een tentfeest te kunnen houden met een toffe band, zodat de voetjes weer van de vloer kunnen!

Dit is alvast een tipje van de sluier. De straatversiering gaat sowieso door, de rest van het programma is onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Zodra meer bekend is over het dorpsfeest, zullen we dit weer communiceren via Ferwert Online. Fijne zomer gewenst en we hopen jullie op het feestterrein te kunnen ontmoeten in september!
dorpsfeest

Bron: Activiteitencommissie DBFH

Pinautomaat Ferwert van Rabo gaat over naar Geldmaat

Zoals u al in november 2020 op Ferwert Online heeft kunnen lezen en inmiddels ook heeft kunnen zien, gaat de pinautomaat van de RABO bank verdwijnen, dit i.v.m. sluiting van het filiaal van de Rabobank.
De bank is inmiddels via een veiling verkocht en staat inmiddels weer te koop via een makelaar.

DBFH heeft in november vorig jaar een beroep gedaan bij de Rabobank om toch de pinfaciliteit te behouden en dat moment is nu aangebroken.
De vergunning is verleend aan “Geldmaat” voor een periode van 4 jaar.
Rond 23 juli 2021 zal het nieuwe pinapparaat geïnstalleerd zijn.

pin2 Klein

Bron: DBFH

Wonen Noordwest Friesland en Dorpsbelangen Ferwert Hegebeintum

Op 29 juni 2021 is er een constructief overleg geweest met Woningstichting Wonen Noordwest Friesland (WNWF). Met werkgroep leden DBFH vanuit zorg en wonen is er gesproken over diverse zaken op het gebied van wonen, huren en gezamenlijk wijkbeheer in de dorpen. WNWF attendeerde ons dat er mogelijkheden zijn om je als (jongere) huurder al in te schrijven. Bijgaand de oproep van WNWF:

oproep woningstichting Klein

Bron: DBFH

De Avond4daagse terug in Ferwert/Hegebeintum!

Uit de enquete over de sport in Ferwert & Hegebeintum, kwam naar voren dat de Avond4daagse gemist wordt. Daar gaan we wat aan doen!

De Avond4daagse zoals je die misschien gewend bent is nog een jaartje uitgesteld, maar je kunt alvast warmdraaien, want Ferwert & Hegebeintum doen mee met de Home Edition!

Dit jaar dus nog niet met grote groepen tegelijk, maar wel gezellig met je eigen gezin of vrienden en wel met de enige echte Avond4daagse medaille!

Wat is Avond4daagse - Home Edition?
 
Tussen nu en 31 juli 2021 loop jij jouw eigen Avond4daagse. Met eigen routes, vanaf een eigen locatie, op een eigen moment, met een eigen afstand. Zo voorkomen we met elkaar dat het te druk wordt. Na vier wandelingen en een hoop beweegplezier ontvang je de enige echte Avond4daagse medaille op een speciale uitreikingsdag!
 
Hoe werkt het?
Na aanmelding krijg je toegang tot de app eRoutes. Via de app ontvang je iedere wandeldag routes waar je uit kunt kiezen. Je bepaalt zelf wanneer je loopt. Dat mag ‘s avonds zijn, maar ook overdag. En doordeweeks of in het weekend. Als je je eigen Avond4daagse maar afrondt binnen 2 weken na de eerste wandeldag. Want het moet natuurlijk wel een prestatie blijven.

Maak er je eigen feestje van met spelletjes onderweg, iets lekkers in de rugzak en een mooi finish moment. Onderweg verrassen we je in de app met leuke berichten. Zo helpen we je ermee deze Avond4daagse onvergetelijk te maken.
 
Aanmelden
Schrijf je direct in via het inschrijfformulier. Deelname aan Avond4daagse – Home Edition kost € 6,50 per deelnemer. Daarvoor krijg je toegang tot de app, de mogelijkheid om vier routes (van 2,5 - 5 - 10 kilometer) automatisch te laten aanmaken en je krijgt de officiële Avond4daagse medaille op de speciale uitreikingsdag!

Aanmeldlink: https://www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/ferwert


Bron: Activiteitencommissie DBFH