Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeรซn of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Help pake en beppe de vakantie door 2024

Gepubliceerd op: 08 februari 2024
In de voorjaarsvakantie kun je creatief aan de slag bij Terp Hegebeintum. Maak je eigen amulet, naar eeuwenoud voorbeeld. Schrijf je naam in runentekens, of maak een hart voor heit, mem, pake of beppe. Bouw je liever een terphuis? Ook dat kan. Als je huis klaar is zet je hem in de expositie en kan iedereen je pronkstuk bewonderen. Je kunt er nog een mooie prijs mee verdienen ook! Op vertoon van een pake of beppe, mag je gratis aan de slag!

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—น ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ
โ€˜Vertel het verderโ€™ is het thema van de museumweek. Daarom kun je in het museum een gedicht of brief schrijven aan of over Beitske, de terpvrouw die 1300 jaar geleden op de hoogste terp van Europa woonde en leefde. De mooiste gedichten en brieven komen op de website van Terp Hegebeintum.

๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐—ท๐—ฒ ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป
Lang vรณรณr de terpentijd, meer dan 5000 jaar geleden, woonden er al boeren in de buurt van Hegebeintum. Zij verbouwden en maalden graan. De resten daarvan zijn teruggevonden. Met een handmolentje kun jij in de museumweek ook zelf graan malen. Vijfduizend jaar later dan de eerste boeren dat hier deden. Het graan is beschikbaar gesteld door molen de Zwaluw uit Burdaard en komt uit de omgeving, net als toen. Thuis kun je met je zelf gemalen meel een pannenkoekje bakken. Leer meer over de Vikinghelm die bij Hallum is gevonden, over een vrouwenhalsring of wat een strandvogeltje ons vertelt over het geloof van ruim duizend jaar geleden. Maar ook dat we in de toekomst misschien weer op terpen moeten wonen, omdat de zeespiegel steeds hoger komt.

๐—š๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐˜€ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ด
Je bezoek en alle activiteiten zijn gratis als je maar een betalende volwassene meeneemt.

De creatieve middagen op Terp Hegebeintum zijn op wo. 21 feb., do. 22 feb., vrij. 23 feb. en za. 24 feb. Je kunt plaats reserveren door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen mag ook: 0518-411783. In de mail zet je de datum dat je komt, het tijdblok dat je wilt (13.00-15.00 รฒf 15.00-17.00) en met hoeveel mensen jullie komen. Parkeren kan het beste op de bietenopslag aan de Harstawei, afslag Pypkedyk. Daarna is het een klein stukje lopen naar het begin van je ontdekkingsreis.

Bron: Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum