Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Open dag Hoofdstraat 16

Gepubliceerd op: 09 februari 2024
Aan de Hoofdstraat 16 te Ferwert vindt men een prachtig erfgoedpand met veel geschiedenis en prachtige verhalen. Door de eeuwen heen heeft het onder andere gediend als herberg, hooizolder, bierbrouwerij en plek van samenkomst.

Na jaren van renoveren, herstellen en verbouwen dient het pand tegenwoordig als beleeflokaal waar voor jong en oud veel te beleven en op een interactieve manier veel te leren is. Denk hierbij aan prachtige kunstwerken, escape room, proeverij en een Bed & Breakfast met toepasselijke thema’s die u terugbrengen naar de tijd van toen!

Tijdens de open dag kunt u op uw eigen gemak rondlopen en met eigen ogen zien hoe met veel passie en toewijding een tijd van toen van het verleden naar het heden is gehaald. Ook maakt u kennis met het fictieve karakter genaamd Marijn. Hij zal u op speelse wijze kennis laten maken met alles dat Kroon van Marijn u te bieden heeft.

Naast een prachtige kennismaking met het pand aan de Hoofdstraat 16 te Ferwert en al dat het te bieden heeft, is er voor aanwezigen ook de unieke mogelijkheid om u aan te melden als vrijwilliger, investeerder of ambassadeur!

Wij kijken uit naar uw betrokkenheid en hopen u op deze dag te mogen begroeten bij "De Kroon van Marijn".

16 februari 9.00 -13.00 uur
17 februari 12.00-16.00uur
LOCATIE: HOOFDSTRAAT 16 TE FERWERT
TOEGANG: GRATIS

“De Kroon van Marijn”, aan de Hoofdstraat 16 in Ferwert biedt op korte termijn de mogelijkheid lokale ondernemers, kunstenaars, artiesten en verenigingen om zich te presenteren in een glazen informatiezuil in het gedeelte van de centrale presentatieruimte waar een permanent overzicht ingericht is van de regio. Het is de bedoeling dat de regio gebonden betrokkenen deze ruimte weer de oude glans gaan teruggeven van wat eerst het centrum van het dorp was.

Hiermee krijgt de ruimte een interactieve functie waar niet alleen de lokale bewoners, maar ook de toeristen op een educatieve en informatieve wijze kennis kunnen opdoen van de regio en aan de hand van beschikbare documentatie de regio kunnen ontdekken. Deze dienstverlening laat zich op micro niveau vergelijken met de VVV, maar dan dus sterk regionaal gericht.

Ook het verenigingsleven, sportief en cultureel kunnen op deze locatie haar actuele informatie bekend maken, waardoor de glazen zuil een dynamische rol krijgt in informatieverstrekking van de activiteiten in de regio. Tevens is het mogelijk ruimte(n) te huren voor vergaderingen op verenigingsniveau, al dan niet met bediening, dan wel zelfvoorzienend, het is maar wat gewenst wordt.

Deze dienstverlening is voorlopig gratis, om vooral te kunnen beoordelen of de interesse op een redelijk niveau is. Gedacht wordt aan een periode van ca. een half jaar. Op basis van het resultaat wordt later mogelijk vastgesteld dat voor deze dienstverlening een kleine ondersteunende vergoeding zal worden gevraagd. Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen met ondergetekende, die graag met u in gesprek gaat over de mogelijkheden

Met vriendelijke groet, Mw. Svetlana Akolzina 06 275 851 59