Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Oproep voor hulp bij verkiezingen van 6 juni 2024

Gepubliceerd op: 01 juni 2024

 

Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen van het Europees Parlement.

We hebben hulp nodig voor het stembureau

Op elk stembureau hebben we 4 stembureauleden nodig. Er zijn veel afzeggingen, dus onze reservelijst raakt leeg. Dit is erg vervelend! Daarom zoeken we hulp.

Als u helpt, krijgt u een vergoeding van € 110,- tot € 140,- euro. Het bedrag hangt af in welke ploeg we u indelen, de korte of lange shift.

Wat moet u doen op het stembureau?

Alle (reserve) stembureauleden volgen een (verplichte) e-learning. Hierdoor bent u precies op hoogte van hoe het werkt en wat er van u verwacht wordt. Ook zijn er altijd ervaren stembureauleden op het stembureau aanwezig. In de e-learning leert u stap voor stap alles over het verkiezingsproces. De e-learning krijgt u via de mail als we u inzetten op het stembureau.

Moet u de hele dag aanwezig zijn?

De stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur. Stembureauleden werken in ploegen, namelijk van 7.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 21.00 uur. Ook zijn er twee korte shifts van 9.00 tot 14.00 uur of van 16.00 tot 21.00 uur. Iedereen telt na 21.00 uur samen de stemmen.

We proberen u zoveel mogelijk in de buurt van uw eigen woonplaats in te delen en op het moment dat u hebt aangegeven. Mocht het toch anders zijn dan nemen we eerst contact met u op!

Wat staat u te wachten als u zich aanmeldt?

  • U wordt direct ingepland op een stembureau
    Het kan zijn dat we u direct inplannen op een stembureau, omdat er iemand is uitgevallen. U krijgt hierover bericht via de mail. In dit bericht staat ook op welk stembureau u ingepland bent en hoe laat u aanwezig moet zijn.
  • Of u komt op de reservelijst
    Wanneer er veel aanmeldingen binnenkomen kan het zijn dat u op de reservelijst komt. Als er de komende dagen nog iemand uitvalt, kunnen we alsnog een beroep op u doen.

Wilt u meehelpen op het stembureau?

Aanmelden kan via https://noardeast-fryslan.mijnverkiezing.nl/registreer

Wilt u meer informatie?

Stuur dan een mail met uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel met: Janko van Lingen via (06) 343 816 59 of Ida Boorsma (06) 343 816 64.