Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Update werkzaamheden hoofdstructuur

Gepubliceerd op: 21 oktober 2023

Hier een update over de werkzaamheden door het dorp Ferwert. Een pittige klus waar we allemaal mee te maken hebben.

In maart 2023 hebben de inwoners van Ferwert een nieuwsbrief van de gemeente Noardeast-Fryslân ontvangen met daarin een planning van werkzaamheden voor de zogenaamde Hoofdstructuur door Ferwert. Deze planning was een leidraad voor alle inwoners van Ferwert en zeker voor onze ondernemers in het dorp. Gestaag gaan de werkzaamheden door, maar overlast voor omwonenden is er zeker.

Iedere maand hebben de ondernemers overleg met de afdeling Cluster Iepenbiere Romte, Eenheid Projekten en Realisaasje van de gemeente en worden de problemen en oplossingen besproken. En ook is er maandelijks overleg met de werkgroep Wonen en woonomgeving van DBFH.

Zoals u hebt kunnen zien zijn in dit project ook meegenomen de glasvezel kabel, waterleiding en riolering. Met name de riolering heeft grote impact op de werkzaamheden. Ook is het moeilijk om straters de vinden, de arbeidsmarkt is oververhit. De komende maanden wordt ook gestart met het planten van bomen aan de Marrumerweg en het beplanten van de borders.

De aannemer en gemeente hebben de wens om voor de kerstdagen het project te hebben afgerond. En begin 2024 gaan we dit project feestelijk afsluiten.

Bron: DBFH