Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Wardy druk bezig met verduurzamen sportcomplex

Gepubliceerd op: 20 september 2023

De afgelopen jaren zijn al enkele maatregelen genomen om het energieverbruik op sportcomplex De Boppeslach te verminderen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Wardy will het verbruik – en daarmee ook de energiekosten – graag verder omlaag brengen.

Hiervoor zijn ambitieuze plannen gemaakt. Vervolgens heeft de vereniging verschillende subsidies voor deze plannen aangevraagd. Onlangs heeft Wardy bericht ontvangen dat deze aanvragen allemaal toegekend zijn. Hier zijn ze als vereniging natuurlijk erg blij mee! Met flinke subsidies van het Rijk, de provincie Fryslân en de gemeente Noardeast-Fryslân kunnen ze de muur en het dak van de kantine isoleren en de entree van de kantine voorzien van kunststof kozijnen met isolerend glas. Daarnaast kunnen ze de kantine, bestuurskamer en keuken voortaan elektrisch verwarmen met een airco en infraroodpanelen. Bovendien kunnen ze zowel het hoofdveld als het trainingsveld voorzien van zuinige Led-verlichting.

Om dit allemaal mogelijk te maken, wordt van de vereniging ook een (beperkte) investering gevraagd. Daarnaast zal een deel van de werkzaamheden door vrijwilligers uitgevoerd worden. Op dit moment worden de werkzaamheden afgestemd met diverse aannemers en installateurs. Hopelijk kunnen de eerste maatregelen dan voor de winter nog uitgevoerd worden!

Bron: ingekomen stuk