Op 6 mei organiseerde de sportcommissie van DBFH een sportdag i.s.m. Sportkampioentjes, v.v. Wardy, k.v. Foswert, de Ferwerter Iisclub en LAWN tennisclub Ferwerderadeel. Voor dit initiatief is gebruik gemaakt van subsidie uit het lokale sportakkoord.

De jongste deelnemers trapten de dag ‘s ochtends af in de sporthal, gevolgd door de oudere kinderen die ‘s middags op de sportvelden van de Boppeslach en de tennisbanen mochten sporten. De trainers van de verenigingen hadden voor elke leeftijdsgroep een training van 20 minuten voorbereid. “Dit is natuerlik superleuk en sa kin de bern ûntdekke wat se leuk fine en wêr at se goed yn binne”, aldus Klaske Struiksma van de sportcommissie.

De deelnemers konden in de pauze even afkoelen met een ijsje en nadat het voetbal, kaatsen, tennis en de droogtraining van het schaatsen erop zat kregen alle deelnemers een sporttasje met een appel en informatie over alle sportverenigingen mee naar huis. “We ha in prachtige dei hân, en wa wit levert it noch nije leden op foar ús feriening”, aldus een bestuurslid van de tennisclub.

De sportcommissie kijkt terug op een mooie dag met een kleine 50 deelnemers.

0
0
0
s2smodern