Sporthal De Heechfinne in Ferwert wordt flink onder handen genomen. Zo komen er nieuwe plafonds en komt er een andere wandbetimmering in de entree. Daarnaast is de plafondisolatie verwijderd in de grote zaal inclusief het zwarte doek boven de houten plafondschroten.

'De sporthal is bijna 40 jaar oud dus als sportvoorziening voor scholen en sportverenigingen is het belangrijk om dit te behouden', aldus Marco Feenstra, projectleider gemeente Noardeast-Fryslân.

Deze week wordt er nog gewerkt aan de vervanging van de mechanische ventilatie in de kantine, evenals het plaatsen van de laatste verlichtingsarmaturen. Na deze 1e fase voor het brandveilig maken, wordt er aansluitend gestart met de 2e fase voor het renoveren van de algemene toiletruimten nabij de entreehal. Maar hiervoor hoeft de de sporthal niet meer dicht te blijven. Voetbalvereniging Wardy Ferwert is blij dat de sporthal wordt opgeknapt: ,, Het is wel jammer dat we er nu geen gebruik van kunnen maken, maar ondertussen zijn we erg trots dat we straks in deze vernieuwde sporthal kunnen sporten”, zegt Dirk Jelke de Boer, voorzitter van de voetbalvereniging.

Door levertijden op het isolatiemateriaal en doordat er niet gelijktijdig gesloopt kon worden tijdens de twee weken vervanging van de scheidingswanden moest de sporthal twee weken langer dicht dan gepland. De nieuwe datum waarop de sporthal weer open kan is maandag 2 november.Bron: www.rtvnof.nl 
0
0
0
s2smodern