Na een aantal maanden van voorbereiding was het afgelopen weekend dan zover: het dorpsfeest van Ferwert en Hegebeintum. Wat was het gezellig in het dorp! Als activiteitencommissie blikken we graag even met jullie terug op het feestelijke weekend.

Kermis en puzzelroute
Jong en oud heeft zich vermaakt op de kermis bij de sporthal en vanaf woensdag waren vele straten in Ferwert vakkundig versierd door de deelnemers aan de straatversiering! Op een aantal tijdstippen was het mogelijk om een puzzelroute op te halen in het Meitinkhûs. Deze puzzelroute ging door de versierde straten en was een enorm succes met meer dan 200 deelnemers. De ‘snobberstaskes’ met lekkernijen voor onderweg waren niet aan te slepen! De inhoud van deze tasjes was mede mogelijk gemaakt door Slagerij Schreiber, Spar Zeijlemaker en Bakkerij Van der Kloet, waarvoor dank! Elke deelnemer kon stemmen op de publieksprijs voor de straatversiering en daarnaast zijn er onder de juiste inzendingen van de puzzelroute verschillende prijzen verloot.

De oplossing van de puzzelroute was getal 55 en de winnaars zijn W. Posthuma, W. Politiek, Miranda van der Bij en Rommy van der Woude. De prijzen zijn inmiddels bezorgd, van harte gefeliciteerd! En voor wie nog even wil puzzelen, dat kan met bijgevoegd raadsel.

Straatversiering
De jury heeft de deelnemende straten bezocht en beoordeeld en drie prijswinnaars aangewezen. De Kleasterwei heeft de eerste prijs gewonnen. Het thema ‘wy meie wer’ met o.a. de Bartlehiem skeelertocht, de Flaaksroute en carnaval was volgens de jury ontzettend creatief en met oog voor detail uitgewerkt. De tweede prijs was voor Bethanië, dat met het thema ‘lief en leed’ bij iedere bewoner met een knipoog en kwinkslag een thema van vroeger had uitgewerkt. Van de Woeste Hoeve en Griets Modehuis tot een hangplek voor de ouderen, er was heel veel te zien in Bethanië. De derde prijs ging naar ‘Op’e Terp’ dat het thema ‘staycation’ origineel had uitgewerkt met onder meer Hollywood, een Engelse teaparty en een volledig ingerichte camping. Een eervolle vermelding was voor ‘Op’e Hichte’ met het fleurige ‘Don’t worry, bee happy & pluk de dag’. Het thema was prachtig en vakkundig uitgewerkt met al het beschilderde houtwerk, de ludieke bijenlampjes en de enorme ‘fotolijst’.
De publieksprijs is gewonnen door Bethanië. Van harte!

Kinderactiviteiten
De peuters van ‘Lyts Underdak’ konden op donderdag en vrijdag het dorpsfeest vieren. Er werd gedanst, geschminkt en veel gespeeld! Natuurlijk was er ook iets lekkers voor de peuters en als klap op de vuurpijl was er zelfs een koe die geen melk, maar ranja gaf… Daarnaast was het mogelijk voor álle peuters om op zaterdagochtend mooi geschminkt te worden in het Meitinkhûs en in de draaimolen te gaan.
De kinderen van de basisscholen hebben op vrijdagochtend een rariteitentocht gelopen door het dorp. Op veel plekken waren dingen te zien die daar niet hoorden. Op het terrein bij de sporthal konden de kinderen zich uitleven op de stormbaan en vele andere spellen en was er natuurlijk wat lekkers. Een geslaagde ochtend!

Karavaan van de Vriendschap en de Kritebeker 2.0
Op vrijdagochtend deed de Karavaan van de Vriendschap Foswert aan. Bijzondere ontmoetingen volgden met de bewoners en met de kinderen die de rariteitenroute volgden. Om 12:00 uur begon de strijd om de Kritebeker 2.0: dit keer geen wedstrijd op het veld, maar een straatkaatspartij. Er werd fanatiek gekaatst en het bleef nog lang gezellig voor het gemeentehuis.

1e prijs:
Marco van Dijk
Gjalt Frietema (k)
Erik van der Ploeg

2e prijs:
Marcel Braaksma
Renze Pieter Veldman
Sytse van der Woude

3e prijs:
Eise Brandsma
Sieger Swart
Jelle Wiebe Zijlstra

Hessel Kingma
Dion Wierda
Hendrik Kingma

Verliezersronde:
1e prijs:
Roeland van der Ploeg
Hein de Vries
Wytse van der Woude

2e prijs:
Folkert van der Ploeg
Gerben Westra
Mart Jager

Dames
1e prijs:
Berber Jouta (k)
Tjikke Dreijer

2e prijs:
Neeltje Veldema
Rixt Jouta
Hanneke Jouta

3e prijs:
Doete Jouta
Sanne Bilker

Zeskamp
Zaterdagmiddag was het tijd voor de zeskamp! Na een dikke bui ’s ochtends, bleef het de rest van de dag gelukkig droog. Met maar liefst 18 teams en spetterende onderdelen door het hele dorp, was het een zeer geslaagde middag. Het finalespel stoelendans werd door de deelnemers zeer fanatiek gespeeld! Onder de deelnemers was zelfs een team uit Twente! Gelukkig lijkt het Twents aardig op het Fries en viel de taalbarrière daardoor best mee.
Team Twentebol nam de derde prijs mee naar huis, de tweede prijs was voor de brandweermannen en de eerste prijs is gewonnen door het team van Ilse Bosma.

Sing in
Op zondagmiddag werd het dorpsfeest op het Vrijhof afgesloten met een ‘sing in’. Onder het genot van mooi weer, koffie en muziek van Excelsior werd er naar hartenlust gezongen. Een mooie muzikale afsluiter!
We kijken als activiteitencommissie terug op een geslaagd dorpsfeest. Bedankt voor jullie deelname en enthousiasme bij de verschillende activiteiten en we hopen jullie volgend jaar weer in de feesttent te ontmoeten!

Om jullie hersenen te activeren nog een puzzel tot besluit. Over enkele dagen volgt de uitslag.

Bron: Activiteitencommissie DBFH

0
0
0
s2smodern