Al enige tijd hangt er jeugd rond bij de sporthal. Ook worden er met regelmaat vernielingen gepleegd aan de sporthal. Zo zijn bijvoorbeeld de deuren van de vernieuwde hoofdingang vernield ed. De politie is hiervan op de hoogte en surveilleert regelmatig bij de sporthal.

Echter de laatste tijd bezoeken zij, ook met regelmaat, de naastgelegen volkstuinen terwijl er een verboden toegangsbord hangt. Hier zitten ze aan andermans spullen. Vaak gebeurt dit in het weekend `s avonds laat. Gaas wordt vernield, spullen worden in de sloot gegooid, paaltjes uit de grond getrokken, benodigdheden voor een BBQ zijn aangetroffen in de boomgaard en gewassen vernield. En waarom….?!
Ten eerste hebben ze er niks te zoeken en ten tweede doen ze de tuinders onrecht aan. Deze mensen moeten de rotzooi die achter gelaten wordt weer opruimen en herstellen. Zij beoefenen hun hobby er met plezier maar op deze manier is de lol er gauw af.

Bij deze een oproep aan de ouders van Ferwert: vraag eens aan uw kind waar hij/zij in het weekend vertoeft. Ook de inwoners van Ferwert willen we vragen om een oogje in het zeil te houden. Mocht u wat verdachts zien rond de sporthal of volkstuinen, spreek de kinderen eens aan. Misschien dat zij bewust gemaakt kunnen worden dat dit niet kan en mag!
0
0
0
s2smodern