Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Kaatsseizoen in Ferwert afgesloten met partij om de Kritebeker

Gepubliceerd op: 16 september 2014

Kritebeker 2014

Het kaatsseizoen van 2014 is in Ferwert weer afgesloten met de partij om de Kritebeker. Deze partij wordt jaarlijks op de tweede vrijdag van september georganiseerd, tijdens het dorpsfeest in Ferwert en werd, net als de afgelopen jaren, weer gesponsord door Topslagerij Schreiber uit Ferwert. Net als vorig jaar konden kaatsers en kaatsters hun eigen lot trekken op donderdagavond 12 september in Café Stap der ris Yn. Veel kaatsers maakten van deze gelegenheid gebruik en waren bij de loting aanwezig.

De partij om de Kritebeker is de enige partij waarbij er een koningsprijs wordt uitgeloofd aan de meest waardevolle kaatser en kaatster van het winnende partuur. Onder prachtige weersomstandigheden en onder het oog van veel publiek gingen de kransen uiteindelijk naar Hilda Tjepkema, Michel Verbeek en Richard Boonstra (A-klasse).
Topslagerij Schreiber Kritebeker partij 12 sept 2014 002


In de B klasse gingen de kransen naar Ynte van Hijum, Eise Brandsma en Anneke Reitsma.
Topslagerij Schreiber Kritebeker partij 12 sept 2014 011


Bij de dames vielen Anna Pijnacker, Tjikke Dreijer en Froukje Oevering in de prijzen.
Topslagerij Schreiber Kritebeker partij 12 sept 2014 005

De koningscommissie riep Hilda Tjepkema, Ynte van Hijum en Froukje Oevering uit tot koning en koningin van deze Kritebeker-partij. Zij mogen de Kritebeker een jaar lang mee naar huis nemen.